Bitcoin-subreddit bereikt 2 miljoen abonnees na controverse GameStop

Meer dan 200.000 Redditors werden vorige week lid van de pagina.

Een van de meest bekende online Bitcoin

Een van de meest bekende online Bitcoin gemeenschappen passeerde vrijdag twee miljoen abonnees in een golf van activiteit, naar verluidt als gevolg van de media-aandacht over de r/Wallstreetbets subreddit.

Volgens de analytische website Metrics For Reddit heeft de subreddit r/Bitcoin 2.184.941 abonnees op het moment van publicatie, waarmee het de 178e meest populaire subreddit is onder de meer dan 100.000 actieve pagina’s. De Bitcoin (BTC) subreddit bereikte de mijlpaal van twee miljoen abonnees op vrijdag, meer dan 18 maanden na het bereiken van een miljoen.

Hoewel veel van de groei in de subreddit na de 2017 bull run geleidelijk verliep, explodeerde de interesse in r/Bitcoin vorige week, met meer dan 200.000 accounts die zich abonneerden op de pagina tussen 26 januari en 30 januari, van 1.982.681 naar 2.184.941.

Veel van de nieuwe abonnees zijn wellicht naar

Veel van de nieuwe abonnees zijn wellicht naar de subreddit getrokken nadat de mainstream media verslag hadden gedaan van kleine beleggers van r/Wallstreetbets die het opnamen tegen grote handelaren op Wall Street die GameStop-aandelen short verkochten in een financieel David en Goliath-verhaal.

Naast aandacht in de Wall Street Journal en New York Times, trok het verhaal – en beschuldigingen van marktmanipulatie door hedgefondsen en brokers – de aandacht van Amerikaanse wetgevers en was gisteren prominent te zien in een sketch van Saturday Night Live.

De subreddit r/Bitcoin werd opgericht in september 2010, twee jaar na de publicatie van het witboek over Bitcoin. Sindsdien is de invloed op de cryptowereld onmetelijk geweest, met nieuws, geruchten, memes en komedie voor zowel Bitcoin-nieuwelingen als HODLers.