Bitcoin’s Price Could Be Ready voor ‚Explosive Move Upwards‘, Indicator suggereert

Terwijl de prijs van de bitcoin tot nu toe exponentieel is gestegen dit jaar en de cryptocurrency nu handelt op een nieuwe recordhoogte van meer dan $39.300, suggereert een indicator dat de prijs niet overgewaardeerd is en klaar zou kunnen zijn voor een andere „explosieve beweging naar boven“.

Volgens het laatste wekelijkse rapport van Stack Funds, voor het eerst gespot door Cointelegraph, blijft de verhouding tussen waarde en transactie (NVT) van het Bitcoin-netwerk stevig stijgen, ondanks de winst van meer dan 30% tot nu toe dit jaar.

Per Stack’s analisten is de NVT indicator geen signaal dat de markt overgewaardeerd is en gecorrigeerd moet worden, maar doet denken aan het begin van een bull run. Het rapport voegt hieraan toe dat de indicator nu op de 70-handgreep wordt verhandeld en zich ongeveer in het midden van het bereik bevindt. Dit, zegt het, suggereert dat de bitcoin „niet in het overgewaardeerde gebied is ondanks de recente koersrally“.

Het rapport voegt eraan toe:

Als er iets is, kan een potentiële piek in de NVT-ratio betekenen dat de Bitcoin klaar is voor nog een explosieve beweging naar boven.

Het toont ook aan dat de huidige divergentie in de NVT met de prijs van de cryptocentrische munt vergelijkbaar is met die van periodes die voorafgingen aan opwaartse prijsbewegingen, zowel in 2017 als in 2019. De analisten wezen ook op het contrast tussen de bullish crypto-markten en de aandelenmarkten, die er dit jaar niet in geslaagd zijn om hun recordhoogtepunten te overtreffen.

Zoals gemeld, heeft het Hoofd van de Groei bij cryptocurrencybeurs Kraken, Dan Held, onthuld dat hij gelooft dat de prijs van BTC veel hoger zal gaan in de komende jaren, terwijl de bekende bitcoin-stier Max Keiser voorspelde dat de prijs van de cryptocurrency dit jaar $220.000 zal raken.

Deze prijsvoorspellingen zijn gebaseerd op de groeiende vraag van bedrijven en institutionele beleggers, in een tijd waarin zelfs PayPal zijn gebruikers crypto laat kopen, verkopen en houden op zijn platform. Recorduitstroom van populaire cryptocurrency exchange Coinbase suggereert inderdaad dat instellingen BTC zijn blijven kopen, zelfs als de prijs boven de $30.000 uitkwam.

De uitstromen van het professionele handelsplatform Coinbase Pro hebben op 2 januari een nieuwe recordhoogte bereikt, waarbij 55.000 BTC uit de portemonnee van de beurs zijn gegaan. Destijds waren de munten 1,7 miljard dollar waard, en zijn nu 2,1 miljard dollar waard.

Eerder deze week schreef een team van J.P. Morgan wereldwijde marktstrategen onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou naar verluidt in een briefje aan klanten dat de prijs van Bitcoin op de lange termijn tot $146.000 en hoger zou kunnen oplopen. Het team voegde eraan toe dat dit een langetermijndoelstelling is, en dat het dit jaar niet duurzaam zou zijn.