Dit op Ottawa gebaseerde grafische softwarebedrijf houdt nu Bitcoin als een reserve-activum.

Nog niet zo lang geleden vernamen we dat de miljarden-dollar financiële dienstverlener MicroStrategy had besloten om de helft van zijn voorraad reservegeld over te hevelen naar Bitcoin. Nu heeft een ander veelbelovend nieuw bedrijf besloten om zijn kasreserve te ruilen voor Bitcoin.

Snappa, het grafische softwarebedrijf uit Ottawa, heeft aangekondigd dat het ook een groot deel van zijn kasreserve naar Bitcoin zal verplaatsen.

Medeoprichter Chris Gimmer heeft een uitleg over de nieuwe filosofie van het bedrijf op zijn website geplaatst.

Gimmer begon zijn adres met één vraag. „Wilt u liever geld besparen in een valuta waarvan het aanbod elk jaar opblaast? Of spaart u liever in een valuta waarvan het aanbod programmatisch vastligt?

Hij legde verder uit dat onzekere omstandigheden over de hele wereld kunnen leiden tot een devaluatie van fiatgeld. Hij uitte ook zijn ongenoegen over de spaarrekening van Snappa nadat de bank hun rente tot 0,45 procent had verlaagd. Hij legde uit dat het op deze manier aanhouden van contant geld de waarde van hun bezittingen in de loop van de tijd juist zou doen dalen ten opzichte van de inflatie.

In zijn misvatting zorgde Gimmer ervoor om ook Bitcoin Evolution van goud te onderscheiden. Hij legde uit dat Bitcoin voor Snappa op dit moment meer een verstandige keuze was dan goud vanwege de functionaliteit.

Hij stelt dat Bitcoin goud heeft verslagen op het gebied van fungibiliteit, controleerbaarheid en deelbaarheid. En hoewel de lange geschiedenis van goud bewijst dat het een goede waardeopslag is, biedt de bloei van Bitcoin veel mogelijkheden voor groei.

„Bitcoin bestaat pas 11 jaar en bevindt zich nog steeds in het prille begin van een betrouwbare waardeketen. Dit kan echter worden gezien als een kans, omdat het toekomstige potentieel van Bitcoin nog niet is ingeprijsd.

Hij vertelde Coindesk ook dat bijna de helft van hun huidige kasreserves nu in Bitcoin zitten, maar dat ze van plan zijn om meer te blijven opbouwen.

„We zijn nog steeds bezig met het verzamelen van munten, en we zijn niet van plan om ze binnenkort te verkopen,“ vertelde Gimmer aan CoinDesk. „Als we gelijk hebben over waar de bitcoin naartoe gaat, kan onze toewijzing erg hoog worden.“

De mede-oprichter van Morgan Creek Digital en bekende Bitcoin beïnvloeder, Anthony Pompliano heeft de nieuwe beweging naar de bitcoin sector opgemerkt.

„Hier is het derde bedrijf dat ik ken van de keuze om hun reserves om te zetten van dollars naar Bitcoin.

Ik geloof nog steeds niet dat dit een populaire trend zal worden voor een tijdje, maar het proefschrift dat is opgesteld toont een ongelooflijke macro-ervaring aan“.

Hoewel deze bedrijven misschien geen bekendheid hebben, is het toch veelzeggend dat concurrerende bedrijven Bitcoin beginnen te waarderen en het zelfs als noodzakelijk beschouwen.