Steve Wozniak saksøker YouTube over pågående bitcoin-svindel

Steve Wozniak saksøker YouTube for å la svindlere bruke navnet hans og likheten i falske bitcoin-gaver.

Ifølge søksmålet , anlagt i Superior Court of the California, har skurker lagt ut videoer på plattformen der de hevder at Wozniak er vertskap for en bitcoin-kampanje.

De overbeviser brukerne om at hvis de sender bitcoin til en oppgitt adresse, vil “Wozniak” returnere det dobbelte av beløpet

„YouTube har omtalt en jevn strøm av svindelvideoer og kampanjer som falske bruker bilder og videoer av saksøker Steve Wozniak og andre kjente tech-gründere, og som har svindlet YouTube-brukere ut av millioner av dollar,“ heter det i klagen.

Søksmålet inkluderer skjermbilder av videoer som reklamerer for “5.000-BTC” og “10.000- Bitcoin Trader” gaver fra Wozniak, som inkluderer bilder av Apple-grunnleggeren. Det ser ut til å være videoer som bruker likheten med andre teknologiledere, inkludert Elon Musk, Bill Gates og finansiell selvhjelpsguru Robert Kiyosaki.

Saksøkerne, som inkluderer Wozniak og 17 andre personer, hevder at YouTube er klar over disse svindelene, men ikke desto mindre ikke har tatt videoene ned

„Til tross for saksøkere og legioner om gjentatte anmodninger fra andre brukere om at YouTube iverksetter rettidig tiltak for å avslutte denne bitcoin-svindelen, utsatte YouTube gjentatte ganger eller nektet å gjøre det,“ lyder søksmålet. „Som et resultat av tiltalte ‚alvorlige unnlatelser av å handle og bekreftende oppførsel i å fremme dette kriminelle foretaket, har saksøker Wozniak lidd og fortsetter å lide, uopprettelig skade på hans rykte, og YouTube-brukere, inkludert saksøkere, er blitt bedratt av millioner av dollar. Blant annet lettelse søker saksøker en ordre som krever at YouTube endelig skal avslutte sin skandaløse praksis med å være vertskap, promotere og tjene på disse kriminelle falske videoer og kampanjer. ”

“ Vi tar misbruk av plattformen vår på alvor, og tar raskt grep når vi oppdager brudd på retningslinjene våre, for eksempel svindel eller etterligning,“ sa en talsperson for YouTube i en uttalelse til The Verge.

Svindelaktige „gaver“ har lenge vært en funksjon i bitcoin-verdenen, men de får mer oppmerksomhet etter et nettverksdekkende hack på Twitter som utnyttet kontotilgang for å utføre svindelen i massiv skala. Forrige uke fikk hackere tilgang til kontoene til en rekke høyprofilerte brukere, inkludert Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates, Kanye West og Michael Bloomberg. Hackere brukte bruddkontoer for å kunngjøre falske gaver, og hevder brukere som sendte bitcoin til en oppgitt adresse ville motta dobbelt beløpet i retur. Svindelen antas å ha tjent skaperne sine nesten $ 120.000. (Youtube-svindelen, selv om den også er rettet mot eiere av bitcoin, ser ikke ut til å innebære kompromittert kontoinformasjon.)

Twitter erkjente den situasjonen omtrent en time etter at den begynte, og twitret fra støttehåndtaket, „Vi undersøker og tar skritt for å fikse det.“ Selskapet låste til slutt alle bekreftede kontoer fra tweeting mens det så på hendelsen, et tiltak som var på plass i over to timer.

„Vi føler oss alle forferdelig at dette skjedde,“ skrev Twitter-administrerende direktør Jack Dorsey senere på kvelden. „Vi diagnostiserer og vil dele alt vi kan når vi har en mer fullstendig forståelse av nøyaktig hva som skjedde.“